Resa till Italien

 

Flyg eller Bil

karta.jpgDet vanligaste sättet att ta sig till lägret är att flyga från Sverige till Italien. Det händer också att hela familjen tar semester och bilar ner till Italien. Om man flyger ner så är det bra att kontrollera med oss om det är andra deltagare som flyger med samma flyg, speciellt om det är yngre deltagare. Flyger man ner samma vecka som oss svenska coacher så hjälper vi naturligtvis till att ta hand om de som reser med samma flyg.

Flyga till Italien

Det har funnits två alternativa flygplatser att flyga till. Den ena är Ancona med Ryan Air och den ändra är Bolgogna. Från och med 2016 har vi dock bestämt att vi endast koordinerar transporter till och från Bologna flygplats. Till Bologna flyger det flesta större flygbolagen som SAS, Lufthansa mm.

Jag har nu fått klartecken från Italien att vi kommer att hjälpa till med transport från Bologna, men är det någon som flyger till någon annan flygplats så tittar vi på de från fall till fall och ser till vilket pris vi kan erbjuda transport. Priset som anges på sidan "Priser" avseende transport avser transport till och från Bologna. Meddela mig gärna om det är så att ni flyger och behöver transport så vi får förbereda och planera transporterna. Använd i så fall formuläret som finns under "Kontakt".

drillogrupp.jpg

Innan du bokar flygbiljett

Det är en del saker att tänka på innan man bokar flygbiljett.
1. Finns det plats på lägret?
Innan du bokar flygbiljett så kontrollera att du är anmäld till lägret.
2. Behöver du transport till och från lägret?
Det flesta som flyger ner behöver transport till och från lägret. Det är därför viktigt att du kontrollerar med oss att vi kan hjälpa dig med transporten. Den flygplats vi hjälper till att ordna transport ifrån är framför allt Bologna, men vikan eventuellt hjälpa till med transport från andra flygplatser, men kan inte garantera det.

Transport till och från flygplatsen

Om du har meddelat att du behöver transport så får du vara beredd på att om du flyger in tidigt en dag så kan du få vänta några timmar på flygplatsen så att vi får med så många som möjligt i samma transport. Kostnaden för transporten fastställs inte förrän vi ser hur många som behöver transport och hur många resor vi måste göra. Tidigare år har det kostat ca 35 Euro för enkel resa till eller från lägret från Bologna. Vad priset blir från eventuella andra flygplaster bestäms från fall till fall.

Resa med egen bil

Om din familj kanske vill kombinera din vistelse på WBSC med att ta semester samtidigt så går det att antingen flyga ner och hyra bil, eller bila hela vägen ner till Italien. Jag har själv rest flera gånger till Italien med bil. Från Stockholm är det nästan exakt 2500 Km till Spinello. Är man flera som ska flyga ner så kan det ekonomiskt vara ett alternativ att köra ner istället. Man får dock räkna med att det tar 30-45 timmar att ta sig ner beroende på hur många som kan köra och om man vill övernatta på vägen. Alternativet att hyra bil när man kommer fram till Italien om man flyger ner är också möjligt. Om man vill åka på semester efter lägret i Italien så går det även att hyra en bil vid en flygplats och sedan lämna tillbaka den på en annan.

Spinello i Emilia-Romagna

Lägret genomförs i en liten ort som heter Spinello i regionen Emilia-Romagna i norra delen av Italien.

 
View Larger Map

 

wbsc2.jpg