Föräldrar

Medföljande föräldrar

Om man som förälder vill följa med ner till Italien och vara i närheten av sina barn under lägerveckan samtidigt som man kopplar av och tar det lugnt så finns det möjligheter till det.

picture-147b.jpg

I nätheten av lägret finns en bondgård där man har renoverat ett av husen och inrett det med ett antal lägenheter som går att hyra. Huset ligger 10 minuters promenad från hotellet där barnen bor och de flesta som har bott där har bokat helpension, vilket inneburit att de gått ner och ätit frukost, lunch och middag på hotellet.

Vissa veckor har det varit fullt på "the Cottage" i anslutning till lägret. Vi har då förmedlat kontakt med några alternativa hotell/B&B i närheten av lägret.

Billigt alternativ

Detta boende är ett mycket billigt alternativ mot att t.ex. bo på t.ex. hotell i Italien. Priset för helpension under en vecka på "the Cottage" har de senaste åren legat på 55 Euro/dag, vilket är ca 550 kr i svenska kronor. Det går även att välja halvpension som 2017 kostade 45 Euro/dag och B & B som kostar 35 Euro. Vad priset är 2018 har vi inte fått bekräftat ännu.

Maten

picture-020.jpgDe föräldrar som bott på lägret har häpnat över maten som serveras. Frukosten kan vara lite torftig med svenska mått mätt, men man klarar sig och framför allt vänjer sig efter några dagar med vad som serveras. Är frukosten lite klen så jämnar det sedan ut sig när det blir lunch och middag. Till båda dessa måltider serveras en ordentlig salladsbuffe med färska tomater, isbergssallad, bönor, spenat, tonfiskmix mm. Till det tar man pastarätten som i regel är en ordentlig portion. När man ätit det så serveras huvudrätten och efter det är det efterrätt. För oss vuxna så serveras det vatten, rött eller vitt vin till maten och barnen dricker vatten. På lunchen brukar det serveras frukt och till middagen glass eller kaka. Efter allt detta så går man ut i kafeterian och köper en cappucino och sätter sig i skuggan på terassen. 

Aktiviteter

Spinello, där lägret ligger, är en liten ganska sömnig ort i provinsen Santa-Sofia. Vägen riglar sig upp på berget och den enda som omger oss uppe i Spinello är just bergen och de sluttande kullarna. Landskapet är bedårande vackert och det finns gott om vägar att promenera på i bergen. Dessutom finns en löparbana i anslutning till lägret som kan användas om man vill jogga lite på morgonen eller kvällen. Att jogga, promenera och läsa en bra bok i skuggan är egentligen det enda man kan göra i Spinello, men eftersom man alltid kan gå och titta när ens barn tränar så blir det aldrig riktigt tråkigt.

picture-014.jpg

Utflykter

Om man har hyrbil så finns det naturligtvis lite fler möjligheter till andra aktiviteter än jogga och promenera. Kusten är bara 45 minuter bort och Florens och Rimini tar det 1 timme till. Startar man direkt efter frukost så når man både Florens, Venedig och Rimini för en dagsutflykt. Det finns också golfbanor i regionen om någon vill spela golf samtidigt som barnen tränar.

Bokning av boende

Det går inte i förväg att säga hur tillgängligheten på boendet ser ut eftersom det bara finns 3 eller 4 lägenheter i huset. Bokning kan göras genom att kontakta oss via kontaktformuläret på sidan "Kontakt" så hjälper vi till att koordinera boende och ev. resa.

wbsc2.jpg